BENGKEL PENGURUSAN JENAZAH ANDAI ESOK AJALKU TIBA MASJID UNIVERSITI PUTRA MALAYSIA | UNIVERSITY ISLAMIC CENTRE
» ARTICLE » BENGKEL PENGURUSAN JENAZAH " ANDAI ESOK AJALKU TIBA" MASJID UNIVERSITI PUTRA MALAYSIA

Masjid UPM,22 September 2022- Pusat Islam Universiti dengan kerjasama Masjid Jamek Qaryah Serdang(UPM) dan Hospital Pengajar UPM telah menganjur Bengkel Pengurusan Jenazah "Andai Esok Ajalku Tiba" yang bertempat di Masjid Universiti Putra Malaysia.

Bengkel ini melibatkan seramai lebih 150 peserta di kalangan staf UPM dan orang awam. Bengkel Pengurusan ini di sampaikan oleh Ustaz Mohd Zainuddin bin Abu Bakar, Penyelaras Jenazah Covid-19 Negeri Selangor.

Bengkel ini dilakukan secara teori dan praktikal bagi pendedahan kepada peserta untuk merasai pengalaman menguruskan jenazah sekiranya terjadinya kematian melibatkan kalangan ahli keluarga.

Bengkel diakhiri dengan sesi penyampaian cenderamata kepada penceramah dan juga fasilitator yang di sampaikan oleh Pegawai Pusat Islam Universiti, Ustaz Alzasha Illiyyin bin Zainal Alam.

Date of Input: 21/09/2022 | Updated: 28/09/2022 | asmunir

SXEaQAv~