Perasmian Ihya Ramadhan Masjid UPM Oleh Naib Canselor UPM | PUSAT ISLAM UNIVERSITI
» BERITA » Perasmian Ihya Ramadhan Masjid UPM oleh Naib Canselor UPM

Perasmian Ihya Ramadhan Masjid UPM oleh Naib Canselor UPM

UPM Serdang, 18 Mac - Perasmian Ihya Ramadhan Masjid UPM bagi tahun 2023 telah di rasmikan oleh Ybhg. Dato' Prof. Dr. Mohd Roslan Sulaiman, Naib Canselor UPM di Masjid UPM semalam.

Satu penyerahan "Coffee Book" Laporan Aktiviti Tahunan Pusat Islam UPM di sampaikan oleh Ustaz Zuhaimi Abd Rahim, Pengarah Pusat Islam kepada Naib Canselor UPM.

Program Ihya Ramadhan yang di jalankan di Masjid UPM antaranya majlis berbuka puasa, solat terawih, tadarus Al-Quran, penyediaan dan agihan bubur lambuk, kuliah zohor, qiamullail 10 malam terakhir dan pelbagai lagi.

Sebelum perasmian dimulakan, satu tazkirah ringkas sempena menyambut bulan Ramadhan di sampaikan oleh Dr. Wan Nasyrudin bin Wan Abdullah, Pensyarah Kanan, Pusat Kajian Al-Quran dan Al- Sunnah UKM.

Tarikh Input: 18/03/2023 | Kemaskini: 18/03/2023 | asmunir

SXDdDAi~