TABUNG BANTUAN BANJIR (TRAGEDI BALING) | UNIVERSITY ISLAMIC CENTRE
» NEWS » TABUNG BANTUAN BANJIR (TRAGEDI BALING)

TABUNG BANTUAN BANJIR (TRAGEDI BALING)

UPM Serdang,6 JULAI- Hujan lebat yang melanda negeri Kedah Darul Aman telah mengakibatkan berlakunya banjir kilat dan banjir lumpur di daerah Baling kelmarin. Hal ini telah menyebabkan ramai penduduk kehilangan tempat tinggal dan barang keperluan telah musnah dibawa arus banjir.

Sehubungan dengan bencana banjir yang berlaku di Baling,Kedah. Pusat Islam Universiti membuka Tabung Bantuan Banjir bagi meringankan beban mangsa banjir di Baling.

Sumbangan boleh disalurkan ke atas nama 𝐌𝐚𝐬𝐣𝐢𝐝 𝐉𝐚𝐦𝐞𝐤 𝐐𝐚𝐫𝐲𝐚𝐡 𝐒𝐞𝐫𝐝𝐚𝐧𝐠 (𝐔𝐏𝐌) dengan meletakkan rujukan "𝑻𝒓𝒂𝒈𝒆𝒅𝒊 𝑩𝒂𝒍𝒊𝒏𝒈".
Mudah-mudahan dengan sumbangan ini dapat membantu dan meringankan pihak-pihak yang terkesan dengan banjir.

الَّذِينَ يُنفِقُونَ أَمْوَالَهُم بِاللَّيْلِ وَالنَّهَارِ سِرًّا وَعَلَانِيَةً فَلَهُمْ أَجْرُهُمْ عِندَ رَبِّهِمْ وَلَا خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَلَا هُمْ يَحْزَنُونَ
Maksudnya: Orang-orang yang membelanjakan (mendermakan) hartanya pada waktu malam dan siang, dengan cara sembunyi atau terbuka, maka mereka beroleh pahala di sisi Tuhan mereka, dan tidak ada kebimbangan (dari berlakunya kejadian yang tidak baik) terhadap mereka, serta mereka pula tidak akan berdukacita. (Surah al-Baqarah: 274)

Segala sumbangan boleh disalurkan ke akaun :

Masjid Jamek Qaryah Serdang(UPM)
𝐂𝐈𝐌𝐁 - 𝟖𝟔𝟎𝟑 𝟖𝟑 𝟐𝟐𝟔𝟏
𝑹𝒆𝒇𝒆𝒓𝒆𝒏𝒄𝒆 -( 𝑻𝒓𝒂𝒈𝒆𝒅𝒊 𝑩𝒂𝒍𝒊𝒏𝒈)
𝗦𝘂𝗺𝗯𝗮𝗻𝗴𝗮𝗻 𝗯𝗼𝗹𝗲𝗵 𝗱𝗶𝗯𝘂𝗮𝘁 𝘀𝗲𝗵𝗶𝗻𝗴𝗴𝗮 𝟭𝟴 𝗝𝘂𝗹𝗮𝗶 𝟮𝟬𝟮𝟮 (𝗜𝘀𝗻𝗶𝗻)
Sebarang pertanyaan boleh hubungi:-

𝐔𝐬𝐭𝐚𝐳 𝐅𝐢𝐫𝐝𝐚𝐮𝐬- 𝟎𝟏𝟗𝟑𝟗𝟓𝟗𝟓𝟎𝟗
𝐔𝐧𝐢𝐭 𝐏𝐞𝐧𝐠𝐮𝐫𝐮𝐬𝐚𝐧 𝐌𝐚𝐬𝐣𝐢𝐝
𝐏𝐮𝐬𝐚𝐭 𝐈𝐬𝐥𝐚𝐦 𝐔𝐧𝐢𝐯𝐞𝐫𝐬𝐢𝐭𝐢
❗Jom Sama² ringankan beban dan bantu seikhlas hati.

Date of Input: 06/07/2022 | Updated: 06/07/2022 | asmunir

SXEbFAW~